Rijksoverheid

BuildingID heeft een database van het gehele Nederlandse vastgoed. Accurate data, analyses en voorspellingen zijn onmisbaar voor efficiënt en gericht beleid. De rijksoverheid kan lagere overheden middels BuildingID faciliteren en zelfs -geheel in stijl met de huidige tijd- de burger direct ondersteunen met verduurzaming van en financiën rondom de eigen woning.

Provincies

Provincies kunnen doelstellingen met betrekking tot verduurzaming, woningvoorraad en financiën ondersteunen door gebruik te maken van de diensten van BuildingID. CO2 reductie ondersteuning, gerichte subsidies die meerdere problematieken tegelijkertijd aanpakken (bijvoorbeeld asbestdaken en verduurzaming door zonnecellen), of specifieke analyses voor een gericht probleem gerelateerd aan vastgoed of de gebouwde omgeving.

Gemeenten

BuildingID biedt gemeenten een integraal overzicht over het vastgoed in haar gebied, met uitgebreide analyse mogelijkheden voor integrale beleidsontwikkeling (gebied, aspect en voorspellende analyses). Hierdoor kan een gemeente middelen effectief inzetten om te komen tot optimale gebiedsontwikkelingen, verduurzaming, analyse en strategische vernieuwing. Het valideren en verbeteren van de eigen databases (w.o. BAG), is een positief bijkomend effect.